Извор:Фото: ЕПА

ОТКРИВЕН МОТИВ: Нападач убио неколико особа у Паризу

Извор: Нпортал

25.12.2022.

14:41

Убиство је изазвало немир у курдској заједници Француске.

Убица троје Курда у Паризу рекао је истражитељима да је његов мотив био мржња према странцима, саопштила је данас париски јавни тужилац Лаур Беку.

Шездесетдеветогодишњи убица, од раније познат полицији, током саслушања је изјавио да је пљачка његове куће 2016. године покренула у њему лавину мржње према странцима која је постала патолошка, преноси Ројтерс.

- Описао је самог себе као депресивну особу са суицидним мислима и тврдио је да је последњи метак сачувао за самоубиство после злочина - додала је Беку.

Убиства су почињена 23. децембра у десетом арондисману Париза, близу курдског културног центра Ахмет Каја и у оближњим курдским радњама.

Убијена је једна жена и два мушкараца, а троје лакше рањених се тренутно налази на болничком лечењу.

Културни центар Ахмета Каје је место окупљања Демократског центра Курда у Француској (ЦДКФ), главног огранка курдског националистичког покрета и легалног представника Радничке партије Курдистана (ПКК), организације која је у рату са турском државом.

Убиство је изазвало немир у курдској заједници Француске, а хиљаде људи широм земље су се јуче окупиле на скуповима подршке Курдима.

На скупу у Паризу дошло је до сукоба групе демонстраната са полицијом која је реаговала сузавцем.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".