Извор:Фото: Танјуг/Наташа Лазаревић

СВЕЋЕ ЗА НАСТРАДАЛУ: Крагујевчани се опраштају од Николине

Извор: Танјуг

02.01.2023.

16:29

ДЕВОЈЧИЦА (13) из Крагујевца, коју је 7. децембра ударио аутомобил док је прелазила улицу, преминула је јуче у Универзитетском Клиничком центру у Крагујевцу, а биће сахрањена сутра на градском гробљу Бозман.

Грађани Крагујевца окупили су се данас како би запалили свеће трагично настрадалој Николини Јанковић, тринаестогодишној девојчици из тог града која је преминула од повреда задобијених у саобраћајној несрећи и том приликом од надлежних затражили да починиоца хитно приведу правди.

На место несреће дошла је и мајка Николине која је заједно са њеним другарима и њиховим родитељима запалила свећу.

У име Николининих родитеља обратила се Маја Јовић, представница окупљених, која је послала поруку надлежнима да возач аутомобила који је на слободи, буде хитно приведен и осуђен.

- Овде смо се окупили пре свега да запалимо свеће за Николину, да је испратимо на вечни пут и да апелујемо још једном да се никада више оваква трагедија не понови - рекла је Јовић за Танјуг.

BloombergAdria.com

 

Истакла је да од надлежних траже да се возач приведе правди, јер је пуштен да се брани са слободе после 48 сати задржавања и додала да ће Николинини родитељи подићи оптужницу против њега.

- Они су веома огорчени као и сви ми јер ова агонија траје скоро месец дана, колико је дете било у стању мождане смрти, а тај човек је и даље на слободи. Ми само желимо правду и да се пробуди свест код возача да се више никада оваква трагедија не понови - рекла је Јовић.

Девојчица (13) из Крагујевца, коју је 7. децембра ударио аутомобил док је прелазила улицу, преминула је јуче у Универзитетском Клиничком центру у Крагујевцу, а биће сахрањена сутра на градском гробљу Бозман.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".