Извор:Фото: Танјуг/АП

ДЕТАЉИ НАПАДА НА ЗАТВОР: 17 погинулих - 25 побегло (ФОТО)

Извор: Нпортал

03.01.2023.

10:09

МЕКСИЧКЕ власти саопштиле су да је број погинулих у нападу на државни затвор у Сиудад Хуарезу, насупрот Ел Пасу у Тексасу повећан на 17.

У нападу мафијашког картела је побегло 25 затвореника, а чини се да је ова дрска операција изгледа била осмишљена да би се ослободо вођа локалне банде.

До напада је дошло у недељу рано ујутру, када су наоружани људи у оклопним возилима пуцали на улаз затвора и унутар спаваоница.

Родригез је навела да су затвореници који су побегли припадници банде Мекислес, коју је повезала са картелом Каборка.

Она је рекла да је међу бегунцима био и вођа те банде. Мекислеси су деценијама били једна од главних банди у граду Хуарез и годинама раде са картелом Синалоа.

Картел Каборка је водио нарко-бос Рафаел Каро Кинтеро који је поново ухваћен у јулу.

Секретар одбране Луис Кресенцио Сандовал рекао је да су војници и државна полиција који су поново преузели контролу над затвором пронашли 10 „ВИП“ ћелија опремљених телевизорима и другим погодностима.

Један је чак имао сеф пун готовине.

Власти су у затвору пронашле и кокаин, метамфетамин, хероин, фентанил и марихуану

Насиље је често у мексичким затворима, укључујући и оне у којима власти имају само номиналну контролу. Сукоби редовно избијају међу затвореницима члановима ривалских банди, које на местима као што је Хуарез служе као заступници за нарко картеле.

(АБЦ Неwс)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".