Извор:Фото: Н. Скендерија, принтскрин Фејсбук

ПРЕТИ ИМ РОБИЈА: Саслушан менаџмент Фристајлера

Извор: Нпортал

04.01.2023.

15:48

Вађење сплава "Фристајлер" у обавези је власника.

Саслушања власника сплава Фристајлер М. Л. (51), менаџера Д. В. (46) и директора М. Р. (51) који су ухапшени због инцидента који се догодио током новогодишње ноћи завршена су пред Трећим основним јавним тужилаштвом у Београду.

Власник и директор су изнели одбрану и негирали су дело за које се терете. С друге стране, менаџер клуба бранио се ћутањем. Треће основно јавно тужилаштво је поднело Трећем основном суду предлог за одређивање притвора према свој тројици.

Реч је о кривичном делу против опште сигурности. Њима је запрећена казна од једне до осам година затвора. М.Л. је "Фристајлер" отворио 2001. године заједно са братом.

BloombergAdria.com

Вађење сплава "Фристајлер", који је до пола потонуо у реку Саву у Београду, у обавези је власника према Закону о пловидби и лукама на унутрашњим водама, речено је из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Како су из тог министарства навели за данашњу Политику, одобрење за вађење сплава мора да изда лучка капетанија, коју власник мора да обавести о почетку радова, прекиду, настављању или напуштању радова на вађењу потонулог сплава, преноси Бета.

BloombergAdria.com

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".