Извор:Фото: Промо/Форма Идеале

Чаролија празничне трпезе

Извор: Промо

05.01.2023.

13:29

НАША традиција у време празника подразумева и припремање трпезе у кругу породице, заједничко обедовање и дружење.

Поред припреме хране, декорисање простора у празничном духу такође је важно и веома утиче на лепу и топлу атмосферу.

Дневни боравак је углавном најбогатије окићен, али не треба заборавити и трпезарију и кухињу. Кухиња НЕРА, у комбинацији са радном плочом АРИЗОНА ПИНЕ и зидном облогом АРИЗОНА ПИНЕ, пружиће вам све потребно за уживање у припреми хране за драге особе, а декорација попут украшене јелкице само ће употпунити празнични угођај.

Уколико вам је радни простор у кухињи сужен, можете као декорацију закачити новогодишњи венчић на кукице за крпе или кухињски прибор, а као декорација, али и за сервирање хране може послужити црвени свечани тањир.

BloombergAdria.com

Трпезаријски сто не мора нужно да буде прекривен столњаком, већ по средини стола, поред традиционалне Божићне декорације, као детаљ можете додати надстолњак са мотивом јелкица, а испод сваког тањира поставити подметач за тањир, који ће обогатити празничну декорацију.

На централни део стола поставите свећњак који можете додатно оплеменити новогодишњим венчићем са шишаркама и бобицама и постићи заиста елегантан ефекат. Додајте и понеку гирланду, како бисте унели и мало зеленила, а за послуживање користите лепе декоративне тањире.

BloombergAdria.com

У случају да сте новогодишњу јелку сместили у трпезарију, не морате претеривати са додатном празничном декорацијом. Дизајнери ентеријера Форма Идеале предлажу да одаберете неке класичне комаде намештаја, попут трпезаријске клупе Б118, која поред практичности представља  и естетски привлачно решење. У комбинацији са трпезаријском столицом С647 и столом М367 доприноси рустичној елеганцији и сасвим сигурно ће улепшати сваки трпезаријски амбијент. На сто можете да додате свећњак и пар новогодишњих кугли које ћете колоритно ускладити са украсима на јелци и цео простор ће добити посебну топлину.

BloombergAdria.com

Уколико желите да постигнете винтиџ стил, обратите пажњу на кариране патерне тапацира комада намештаја, као и чипкасте салвете, а за дозу елеганције задужена је традиционална златна у детаљима.

Празници су период среће, мира и благостања, и треба их провести на најлепши могући начин са најдражима. Богата празнична трпеза, уз лепу и елегантну декорацију, улепшаће сваки тренутак током празника и учинити да их памтите заувек.