Извор:Фото: Танјуг/АП

КАЧИ ПИШТАЉКУ О КЛИН: Kонтроверзни судија завршава каријеру

Извор: Нпортал

05.01.2023.

18:12

ПО ЗАНИМЊУ професор физичког васпитања, а овим послом се бавио пре него што је 2008. године постао судија. Шпанац је у једном интервјуу открио да ће се највероватније вратити овом занимању када оконча своју судијску каријеру.

Један од најпознатијих светских судија Матео Лахоз завршава своју професионалну судијску каријеру на крају ове сезоне, објавио је познати аргентински спотски новинар Гастон Едул, а пренели су светски медији. 

Шпански судија познат је као један од најконтроверзнијих арбитара данашњице те је често у центру пажње. Тако је недавно судио четвртфиналну утакмицу Светског првенства између Аргентине и Холандије на којој је показао један црвени и чак 18 жутих картона. Ово је уједно и рекорд по броју картона на једној мундијалској утакмици. 

Након поменуте утакмице, ФИФА је одлучила да Лахоза пошаље кући те није судио више ниједну утакмицу на првенству. 

BloombergAdria.com

 

Шпански медији тврдили су да је Судијска комисија ФИФА сматрала да је Лахоз лоше водио дуел између Аргентине и Холандије и да је он највећи кривац за понашање фудбалера два тима.

По завршетку Светског првенства у Катару, овај 45-годишњак је одређен да суди каталонски дерби, у којем је Барселона угостила Еспањол. И овога пута судија је одлучио да постане главни лик, показавши 16 жутих и два црвена картона. 

Лахоз је био у центру пажње и на јучерашњој утакмици Купа Краља између Линареса и Севиље када је искључио тренера гостију Хорхеа Сампаолија након само 15 минута игре.

Од 2011. године налази се на ФИФА листи међународних судија, а у шпанској јавности се често може чути да је навијач Реал Мадрида због одлуке које су наводно ишле на руку "краљевском клубу".

У каријери је судио на неколико великих такмичења, почевши од Светског првенства одржаног 2014. године у Бразилу. Након тога, делио је правду и на мечевима квалификазија за Мундијал у Русији, као и само Светско првенство одржано у Русији 2018. године. 

Последње велико такмичење које је судио било је недавно завршено Светско првенство у Катару. 

Интересантно је да је управо Лахоз делио правду на стадиону "Рајко Митић" када је Црвена звезда савладала Ливерпул резултатом 2:0.

BloombergAdria.com

 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".