Извор:Фото: Профимедиа

НЕ БАЦАЈТЕ ЈЕ: Течност од киселих краставаца је право благо

Извор: Нпортал

08.01.2023.

11:20

МНОГИ не знају да течност од киселих краставаца може бити веома корисна.

Остатак сока од сланих киселих краставаца савршен је за прављење нових киселих краставаца или другог укисељеног поврћа. Исеците краставце и друго поврће по жељи – додајте их у теглу и будите креативни.

Ово је сјајан начин да искористите додатне комаде поврћа из других јела, као што је салата. Али немојте додавати додатну течност, јер ће то пореметити киселост и сланост, што утиче и на укус и на способност кисељења.

BloombergAdria.com

 

Замена за сирће

Само неколико кашика ароматичне течности од киселих краставаца може различите рецепте брзо учинити укуснијим. Користите остатак сока од киселих краставаца уместо (или као додатак) сирћету и соли у рецептима за кромпир салату или друга јела по жељи.

Маринада за месо

Већина маринада за омекшавање меса садржи кључне састојке попут сирћета и соли. Додавање намирница попут белог лука, соли, бибера па чак и мало шећера побољшава укус и крајњи резултат. Како сок од киселих краставаца може бити замена за сирће, истовремено може послужити као састојак у маринади.

BloombergAdria.com

 

Коктели

Додајте кашику или две остатка сока од киселих краставаца у жељени коктел за “слани ударац” и сигурно другачији укус од оног на који сте навикли.

Сос за помфрит

Направите сопствени сос за помфрит (али и друга јела) овако: 2 кашике мајонеза, 1 кашика кечапа, 1/2 кашичице белог лука у праху и 1 кашика сока од киселих краставаца. Добро промешајте и уживајте.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".