Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/buducnostsrbijeav

СТЕФАН СТИГАО КУЋИ Најближи му спремили емотиван дочек ВИДЕО

Извор: Нпортал

14.01.2023.

13:57

СТЕФАН је рањен 6. јануара, и то заједно с својим рођаком Милошем Стојановићем (21). На њих је из кола у покрету отворио ватру Азем Куртај, активни припадник КБС

Дечак Стефан Стојановић (11), кога је припадник Косовских безбедносних снага Азем Куртај (33) ранио из пиштоља на Бадњи дан док је малишан носио бадњак у Готовуши код Штрпца, пуштен је из болнице у Грачаници, где се опорављао од повреда.

На друштвеним мрежама појавио се снимак дочека који су Стефанови другари направили рањеном 11-годишњем дечаку. 

Како се види на снимку, неколико десетина малишана са српском заставом, рођака и пријатеља дочекало је Стефана испред његове куће.

Сви су били срећни због повратка малог хероја и убрзо су почели да се поздрављају и љубе са Стефаном који није скидао осмех са лица.

Подсетимо, дечакова мајка је за Курир открила да је само говорио да је захвалан богу што је жив.

- Узбуђени смо, пуна нам је кућа гостију и чланова породице, сви славимо... Не могу да вам опишем ни моју, а камоли Стефанову срећу што се вратио кући. Буквално смо се сви само грлили и плакали кад је дошао. Он је толико желео да се врати кући, а ми смо радосни само што нам је жив стигао. Стефан ће бити на кућној нези, здравствено се осећа добро, рана полако зацељује... Али чека га још много превијања и биће то дуг опоравак. Он је скроман дечко, причао је само да је захвалан богу што је остао жив, а ми само желимо да буде здрав. Хвала свима који су нам помогли - рекла је Зорица Стојановић.

BloombergAdria.com

 

Како је Зорица раније испричала, Стефан је прво био веома уплашен, али страх је мало-помало спласнуо.

- Толико је био унезверен након напада да је чак и мени било тешко да га питам да ми опише како је уопште дошло до те пуцњаве. Испричао ми је да се он наместио да слика другове с којима је ишао по бадњак јер је најмлађи, а тај Албанац је наишао и запуцао на њих. Само зато што је видео да носе бадњак и зато што су Срби. Пуцао је на децу! Ја не знам да ли је то човек или монструм - испричала је пре неколико дана Стојановићева.

Нападач у притвору

Подсетимо, Стефан је рањен 6. јануара, и то заједно с својим рођаком Милошем Стојановићем (21). На њих је из кола у покрету отворио ватру Азем Куртај, активни припадник КБС и син некадашњег борца терористичке Ослободилачке војске Косова.

BloombergAdria.com

 

Случај је окарактерисан као покушај убиства, а Куртај је тренутно у притвору.

BloombergAdria.com

 

Пре Стефана, на кућно лечење пуштен је и Милош Стојановић, а како је испричао његов отац Звонимир, ни његовом сину, али ни остатку породице уопште није свеједно након напада.

- Боримо се, али заиста нам није свеједно, тешко је кад знате шта се вашем детету догодило и колико је, не дај боже, могло и горе да буде. Милош је још увек јако потиштен, у шоку је, како време иде тако нам свима, па и њему, пролази кроз главу шта је све могло да се деси... Њему је свега преко главе, не прича му се ни са ким, код куће је - казао је Звонимир Стојановић за Курир.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".