ПУТЕР ПОГАЧА: Најмекше тесто до сада
15.01.2023.
13:17
ВЕРУЈЕМО да ће домаћицама које обожавају да праве теста ово бити омиљени рецепт.
Путер погача осим што је укусна, идеална је за сваку прилику.
Потребни састојци:
- 700 г брашна
- 30 г свежег квасца
- 300 мл млеко
- 2 јајета
- 50 мл уља
- по укусу со
- 1 кашичица шећера
- За премазивање теста:
- 100 г путера
- За премазивање и посипање:
- 1 жуманце
- по потреби сусам
Начин припреме:
Потребно је да у 100 мл топлог млека растворите квасац, па потом додајте шећер, 1 кашичицу брашна и све добро сједините. Оставите да надође. Затим у дубоку чинију сипајте брашно, додајте око 200 мл топлог млека, јаја, уље, со, надошли квасац и замесите средње тврдо тесто. Прекријте чистом кухуњском крпом и оставите тесто да нарасте.
Када тесто надође, извадите га на радну површину развуците и премажите омекшалим путером. Исеците тракице и уролајте их.
Ређајте у уљем подмазан плех. У средину, од ролата, формирајте облик по жељи и слажите по избору. Оставите да одстоји 20 минута.
Премазати умућеним жуманцетом и посути сусамом. Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 50 минута.
Печену погачу извадити из рерне и оставити да се прохлади.
(Рецепти)
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".