Извор:Фото:П.Милошевић

ПРЕД НАМА ОГРОМНА КОЛИЧИНА ПАДВИНА: Киша ће прећи у снег

Извор: Нпортал

15.01.2023.

15:15

ДИРЕКТОР РХМЗ проф. др Југослав Николић објавио је рано упозорење на велику количину падавина које се очекује од 16. до 22. јануара.

Југослав Николић, директор РХМЗ издао је рано упозорење на велику количину падавина, а оно се односи на период од 16. до 22. 01. 2023 године.

- Облачност са Јадрана условиће у току седмице велику количину падавина, пре свега на подручју БиХ и Црне Горе. Највише кише у Црној Гори ће пасти у уторак и среду (17 - 18. 01.), када се очекује од 100 - 150 л/м2, локално и више. Ова зона са обилном кишом својом периферијом захватиће западне делове Косова и Метохије, као и југозападну Србију (јужно од линије Прибој - Пријепоље - Сјеница - Нови Пазар према граници са Црном Гором) и на том подручју условити преко 40 л/м2, за 24 х. Додатна неповољност је та што падавине у Црној Гори неће престати све до недеље (22. 01.), што ће представљати додатни притисак на водотоке који долазе са тог подручја - каже он.

Додаје, у првом делу седмице (16 - 19. 01.), услед прилива топлијег ваздуха са Медитерана, у већини предела ће падати киша, док се снег очекује само на највећим висинама изнад 1500 - 1600 метара.

- Са падом температуре, у петак и наредног викенда (20 - 22. 01.) киша ће прећи у снег у већини крајева, а снежни покривач ће се прво формирати у југозападној, западној и северозападној Србији. Ситуација је у даљем праћењу и на дневном нивоу ћемо издавати најновија метеоролошка упозорења на количину падавина, а крајем седмице и на појаву снега - нагласио је он.

(Курир)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".