Извор:Фото: Алекса Станковић

Глумица се удала са 19, тешко поднела смрт супруга

Извор: Нпортал

18.01.2023.

08:24

ЈЕЛИЦА Сретеновић већ годинама важи за једну од омиљенијих глумица у Србији, а мало ко зна да је у свет глуме ушла веома млада, као најмлађа у класи.

Већ након завршене друге године у Гимназији, она одлучује да опроба срећу на Факултету драмских уметности. Глуму је уписала у класи професора Предрага Бајчетића и била је најмлађа у својој групи, па су је остале колеге обожавале. Током студија се удала, у априлу је родила ћерку Ану, а у мају је дипломирала. Њени колеге из класе били су Горица Поповић, Тања Бошковић, Милан Штрљић.

Иако је имала жељу и план да мало ужива у девојачком животу, глумица се удала када је имала само деветнаест година за правника Милоша Сретеновића, који је један од оснивача “Универзитетског клиничког центра”.

BloombergAdria.com

 

Миош је преминуо услед срчаних проблема 1999. године, након двадесет пет година брака. Његова смрт глумици је веома тешко пала, а велику подршку јој је пружио редитељ Здравко Шотра који ју је у том периоду "претрпао послом", што је глумици тада много значило.

Она из брака са правником има две ћерке, Ану и једанаест година млађу Ољу. Обе, како каже, имају дара за глуму, али се не баве тим позивом. Популарна глумица је и бака сада већ пунолетног унука који носи име по свом деди, Јеличином супругу. Милош и његови родитељи живе у Шведској, тако да Јелица често путује, али и они редовно долазе код ње.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".