Извор:Фото: Танјуг/АП

ТЕШКО ЈЕ ДОКАЗАТИ: Огласила се адвокатица Брајана Волша

Извор: Нпортал

18.01.2023.

18:55

АДВОКАТИЦА Брајана Волша који се оптужен да убиство супруге Ане тврди да ће овај случај добити на суду.

Брајан (47) је данас нешто после осам сати ујутру по локалном времену спроведен у Окружни суд Квинси где су прочитане нове оптужнице које му се стављају на терет.

- Намеравам да добијем овај случај на суду, а не у медијима, који су већ осудили господина Волша. Лако је оптужити кривично дело, а још лакше рећи да је неко то дело починио. Много је теже доказати, што ћемо видети да ли ће тужилаштво моћи - рекла је Трејси Мајнер за WБЗ ТВ.

Она је додала да случај против њеног клијента за наводно убиство мајке троје деце није јак, преноси Ројтерс.

BloombergAdria.com

 

- По мом искуству, тамо где, као и овде, тужилаштво новинарима пушта такозване доказе пре него што ми их доставе, случај није толико јак - рекла је Мајнер.

Тужилаштво: Раскомадао тело и бацио га

Брајан је у судницу ушао са лисицама на рукама, а према извештајима репортера са лица места, имао је испразан израз лица током читавог поступка. Задржан је у притвору без могућности кауције.

Тужиоци га терете да је раскомадао тело своје супруге пре него што га је бацио. Навели су и да је спроведено ДНК тестирање предмета пронађених у контејнеру за смеће, укључујући папуче, марамице и скафандер.

BloombergAdria.com

 

- Уместо да затражи развод, верује се да је Брајан Волш раскомадао Ану Волш и одбацио њено тело - рекао је државни тужилац током саслушања.

Навео је да су торбе са Аниним стварима, као и средства за чишћење бачени у контејнер, али и ДНК остаци.

Саопштено је да су претресом 10 кеса за смеће које су бачене у Свампскоту пронађени пешкири, теписи, тестера, део огрлице коју је Ана раније носила, доказ о вакцинацији против ковида 19.

На Гуглу претраживао како да се реши тела

Брајан Волш је наводно дан након Аниног нестанка извршио бројне Гугл претраге на ај-педу свог сина које су се бавиле одбацивањем тела, укључујући "Колико дуго пре него што тело почне да мирише?" и "Растављање и најбољи начини за одлагање тела".

BloombergAdria.com

 

Он је, у данима после њеног нестанка, претраживао и "колико дуго ДНК материјал може да опстане", "може ли се идентитет утврдити преко поломљеног зуба", "како очистити дрвени под од крви", и друге сумњиве претраге.

Следеће појављивање пред судом заказано је за 9. фебруар.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".