Извор:Фото: Профимедиа

НАУЧНИЦИ ИСТИЧУ: Што је поклон скупљи, то је љубав већа

Извор: Нпортал

21.01.2023.

18:32

АКО је љубав права, ваша друга половина ће издвојити одређену суму новца како би вас усрећила. Иако се љубав не купује, она ипак има цену и то прилично високу.

Амерички научници су дошли до овог закључка.

- Куповне навике људи се мењају када крену у шопинг из потребе да дарују онога кога воле јер се осећају лоше ако у том моменту пожеле да уштеде - каже Питер Мекгро, вођа истраживања.

- На мере штедње се заборавља када на сцену ступи сентиментална куповина јер желимо да избегнемо ситуацију у којој треба да извагамо колико је то новца у реду потрошити на љубавну везу - закључио је он.

BloombergAdria.com

 

Ово потврђује експеримент који је спровео на једном сајму венчања, када је 245 људи бирало између два вереничка прстена - једног од 24-каратног и другог од 15-каратног злата. Деведесет одсто људи се определило за скупљи - 24-каратни прстен.

Слична ствар се десила и при избору рођенданских поклона - испитаници су желели да плате поклон за некога кога слабо познају много мање него за онога ко им је близак.

BloombergAdria.com

 

Закључак овог истраживања, првог на ову тему, потврдио је је колико заправо венчања, веридбе, па и сахране, нажалост, стављају наше потрошачке навике на тест.

Све то, на крају, доказује само једно: Све је у љубави, али има нешто и у новцу.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Информер)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".