Извор:Фото: Профимедиа

ДОН ВИТО И ВИЈАГРА: Шта је пронађено у скровишту шефа мафије

Извор: Нпортал

22.01.2023.

08:24

У СКЛАДИШТУ мафијашког "супербоса" Матеа Месине Денара, који је ухапшен прошлог понедељка после 30 година бекства, пронађен је постер Марлона Бранда из филма "Кум".

Полиција је саопштила да је на постеру Дон Вито Корлеоне, ког је тумачио чувени холивудски глумац, пише италијанска агенција АНСА.

Месина Денаро, познатији као Дијаболик, ухапшен је у клиници у Палерму где се лечио од рака јетре под лажним именом.

Полиција је до сада пронашла три скровишта која је користио у граду Кампобело ди Мазара, недалеко од његове главне "базе" у Трапанију.

У првом скровишту су пронашли документа Коза ностре, скупу одећу и вијагру, у другом накит и друге драгоцености, а у последњој, пронађеној у четвртак, практично ништа јер је стан био потпуно празан.

BloombergAdria.com

 

Сва три стана су се налазила на неколико стотина метара једно од другог у Кампобелу, где се верује да је Месину Денара чувао "средњи ниво" мафије.

Месина Денаро је наставио да прима хемиотерапију у затвору максималне безбедности у Л'Аквили, главном граду регије Абруцо.

Мафијаш није могао да присуствује рочишту у четвртак, поводом пресуде да је био међу наручиоцима бомбашких напада 1992. године у којима су убијени тужиоци за борбу против мафије Ђовани Фалконе и Паоло Борселино.

Могао је да учествује у жалбено-претресном рочишту у Калтанисети путем видео везе. Поступак је одложен за 9. март.

"Супербос" је осуђен на доживотни затвор у одсуству због умешаности у десетине убистава, укључујући бомбашке нападе 1992. у којима су убијени Фалконе и Борселино, убиство 12- годишњег Ђузепеа Ди Матеа, сина мафијаша који је постао сведок сарадник, и бомбашке нападе 1993. године на уметничка и верска места у Милану, Фиренци и Риму у којима је убијено 10 људи и повређено још 40.

BloombergAdria.com

 

Након смрти Бернарда "Трактора" Провенцана и Тота "Звери" Рине неки стручњаци су сматрали да је Месина Денаро постао шеф свих шефова, пише италијанска агенција.

BloombergAdria.com

 

Млађи "нараштаји" Коза Ностре су наводно обожавали Месину Денара због његове харизме и немилосрдности. Он је запечатио бруталну репутацију убиством свог ривала из Трапанија и његове три месеца трудне девојке.

Италијанска агенција пише да је Месина Денаро током бекства уживао у оргијама са женама из Палерма, и да је једном приликом рекао да би могао да напуни цело гробље својим жртвама.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".