Извор:Фото: Д. Миловановић

ХИТНО САОПШТЕЊЕ МУП-а: Нова дрога у облику жвака

Извор: Нпортал

26.01.2023.

08:02

Поводом информација које су се појавиле на друштвеним мрежама и у медијима да су се на тржишту у Србији појавиле психоактивне супстанце у облику жвака, "кидс" дрога или "снус".

Министарство унутрашњих послова (МУП) је саопштило да полиција приликом проналаска било које супстанце за коју посумњају да је дрога исту одузимају, након чега се врши даље вештачење у Националном центру за криминалистичку форензику како би се утврдило да ли се ради о психоактивној супстанци, односно дроги.

Наводи се да полицијски службеници Министарства унутрашњих послова у претходном периоду нису пронашли тзв. кидс дрогу, а разне дроге у облику разнобојних таблета које подсећају на бомбоне се појављују већ деценијама.

- Снус је дувански производ и не налази се на Списку психоактивних контролисаних супстанци који је одређен Правилником о утврђивању Списка психоактивних контролисаних супстанци, што значи да није дрога - напомиње се у саопштењу МУП-а и додаје:

- Сходно наведеном, потребно је да родитељи разговарају са својом децом и да их упозоре на све опасности са којима се могу суочити и да упозоре децу да уколико дођу у контакт са оваквим супстанцама исте не узимају.

Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова посебно прате безбедносну проблематику у школама и у зони школа и у складу са тим предузимају све потребне мере и радње на сузбијању свих облика криминалитета, а спроводе и низ превентивних активности везаних за борбу против дрога.

Молимо родитеље, као и остале грађане да пре дељења оваквих информација посредством друштвених мрежа исте доставе најближој полицијској станици.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".