Извор:Фото: Профимедиа/Принтскрин Инстаграм/djokernole

НОЛЕТОВ "ЧАРОБНИ НАПИТАК" Једна намирница је кључна (РЕЦЕПТ)

Извор: Нпортал

28.01.2023.

10:30

НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у финале Аустралијан опена где ће се у недељу од 09.30 часова по нашем времену борити за рекордну десету титулу у Мелбурну са Грком Стефаносом Циципасом.

Оно што радује све јесте то што делује да је повреда задње ложе прошлост, па се сви надају да ће Новак на терен изаћи потпуно спреман,  а већ је на терену послао поруку Грку и рекао је да је "110 одсто спреман и да се физички осећа добро пред финале".

На свом Инстаграм профилу, Новак Ђоковић је једном приликом поделио јутарњу навику које се придржавају он и његова породица.

- Овај је сок пун минерала, соли и још неоткривених елемената који чисте јетру. Чини чуда, како за мене и моју жену, тако и за нашу децу. Међутим, не узимају га чистог, већ с додатком краставца или сока од јабуке, открио је Новак Ђоковић својим пратиоцима на друштвеним мрежама.

Целер садржи врло мало засићених масти и холестерола. У исхрани се користе корен, стабљика и лист, а последњих година стекао је велику популарност.

Највећа предност овог напитка лежи у јачању имунитета. Сама биљка и њено семе садрже једињења које нутриционисти називају фитонутријентима. Имају снажна антиоксидативна и противупална својства, захваљујући апигенину и лутеолину.

Витамин К, добијен из биљака попут целера, један је од најефикаснијих помагача у заштити од остеопорозе и прелома или напуклих костију. Овај витамин омогућава таложење калцијума у костима и спречава настанак остеокласта, односно ћелија које разграђују кости.

Целер је саставни део супа и чорби, а као зачин користе се и сушене семенке целера. Најбољи тенисер света и један од спортиста који је годинама уназад у најбољој форми, Новак Ђоковић недавно је детаљно објаснио како се храни, а истакао је да свако јутро пије топлу минералну воду с лимуном и лиметом, као и свеже цијеђени сок од целера.

Сок од целера можете и сами врло лако припремити код куће, а за то су вам потребни само соковник и неколико минута вашег времен

Састојци:

4 стабљике целера (укључујући лишће)
2 зелене јабуке (мале)
комадић ђумбира, око 2.5 цм, ољуштен
корица пола лимуна
пола жуте цвекле, ољуштене

Припрема:

Насецкајте све састојке на довољно мале комаде да стану у соковник, укључите га и то је то. Попијте одмах, док је свеже.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".