ОДЛИЧАН ЗА ВАРЕЊЕ: Како смршати уз пасуљ?
28.01.2023.
11:16
ПАСУЉ је изузетно хранљива и здрава намирница која садржи изворе свих нутријената и савршено балансиран оброк.
Пасуљ није само популарна намирница код нас, већ у целом свету. Због састојака које у себи садржи, кључно је у борби против бројних болести. То је један од разлога због чега га је што пре потребно укључити у јеловник.
Пасуљ садржи влакна која снижавају ниво холестерола и убрзавају пробавне процесе. Ово јело може бити врло корисно уколико га комбинујете са вежбањем и уколико желите да смршате, једите га неколико пута недељно.
Због спорог варења је погодан за мршављење.
Потребни састојци:
- 450 г пасуља (тетовац или градиштанац)
- 2 главице црног лука
- 1 струк празилука
- 2 ловорова листа
- 300 г сувог меса (ребарца)
- 1 кашичица црвене млевене паприка
- 1/2 кашичице млевеног бибера
- 1 кашика биљног зачина
- 2 кашике брашна
- 30 мл уља
- по укусу соли
Начин припреме:
Потребно је најпре пасуљ очистити, опрати и потопити га у хладну воду увече пре кувања. Ујутру ставити да се кува, пустити да проври, па кувати око десетак минута. Процедити прву воду, па пасуљ налити топлом водом. Исецкати ситније 2 главице црног лука, па додати пасуљу, као и 2 ловорова листа.
Очистите и исеците шаргарепу на колутове, па пропржите са луком и додајте пасуљу. Можете по жељи додати суво месо или ребра. Кувати око сат и по до два сата (у зависности од врсте пасуља). По потреби додати још воде, у зависности колико чорбаст пасуљ желите.
Кад се пасуљ скува, направити запршку. Загрејате уље у тигању, додајте брашно,па пажљиво пропржити водећи рачуна да не загори. Мало прохладити, па додати млевену паприку. Водите рачуна да приликом спања добро промешате запршку у пасуљу. Додати биљни зачин по укусу и кувајте још 5 минута и искључити.
(Ало)
БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ
За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".