Извор:Фото: Профимедиа

СТРУЧЊАЦИ РЕШИЛИ ДИЛЕМУ: Ево зашто се мушкарци плаше брака

Извор: Нпортал

29.01.2023.

20:27

СИГУРНО сте много пута чули да се мушкарци плаше брака и то није нетачно, али се поставља питање због чега је то тако?

Шта је то што их плаши, брине и одбија од живота у заједници? Да ли је то чињеница да се цео живот мења, да долазе нове обавезе, укључујући и бригу о другом бићу, или можда чињеница да ће се на верност обавезати само једној жени?

Заправо, од свега по мало...

Француски брачни терапеути су открили следеће.

Фразу "у добру и у злу" мушкарци доживљавају као доживотну обавезу и велики терет.

BloombergAdria.com

 

Судбоносни тренутак док изговарају "да" је и моменат када се добровољно одричу својих снова, али и свих осталих жена на планети.

Иако то ни за живу главу не би признали партнерки, већина мушкараца не престаје да преиспитује своја осећања чак и након што уђу у брак. Плаше се да ће их брак претворити у њиховог оца, кога су из угла детета и касније тинејџера сматрали правим досадњаковићем.

Ужасавају се брачне рутине, страхују да ће им живот постати неописиво досадан. Фрустрира их помисао да ће морати да се одрекну неких задовољстава (непрекидно гледање спортског програма, лудих провода са друштвом...), а нису свесни да ће им улога оца бити много важнија и занимљивија од тога.

BloombergAdria.com

 

Занимљиво је да већина представника јачег пола има фобију од развода, јер им је, више него женама, потребна породица као база у животу. Ако дође до развода, осећају као да губе тло под ногама и подсвесно сами себи додељују улогу губитника. Лакше им је да кроз живот корачају као нежење, него као разведени, преноси 24седам.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".