Извор:Фото: сарицс

ПОРЕКЛО МЕМЕДОВИЋА: Мајка и отац нису родом из Србије

Извор: Нпортал

01.02.2023.

08:08

ЈОВАН Мемедовић је истакнути српски новинар и водитељ. Рођен је 1960. године у Београду. Завршио је и нижу музичку школу, али је одувек волео природу и спорт, првенствено бокс.

Тренирао је џудо. Управо зато је по завршетку Четврте београдске гимназије, уписао Факултет за физичку културу, а 1985. године и дипломирао.

Као новинар је почео да ради 1986. године у информативној редакцији у Београдском програму. 1992. године је почео да извештава као спортски новинар и коментатор.

Пар година касније, постао је водитељ ауторских емисија. Прво је то била емисија Свет лова и риболова, а затим Сасвим природно.

BloombergAdria.com

 

Због исте је и добио надимак српски Бер Грилс, иако истиче да он, за разлику од Грилса кога на снимању прати гомила помоћног особља, у авантуре иде само са једним сниматељем.

Иако емисија има скроман буџет обишао је свет, али је приказао и лепоте наших предела.

Труди се да пропагира и подстиче здрав и активан живот и однос према околини. Тридесетак епизода емисије откупио је француски Канал плус.

BloombergAdria.com

 

Водитељ је квиза Потера на Радио телевизији Србије (РТС). Мемедовић је 2007. године добио награду Лаза Костић за репортажу године од Удружења новинара Србије (УНС).

Био је у браку са супругом Мирјаном од 1993. до 2014. године, када су се развели. Имају двоје деце, Машу и Уроша, који тренирају џудо. Мемедовић има и старију сестру која је доктор наука и ради при Уједињеним нацијама (УН).

Отац му је био економиста родом са Дурмитора, а мајка психолог са Цетиња.

Завршио је основну школу на Дедињу, где је и живео, а лета је проводио на Дурмитору. Завршио је и нижу музичку школу, али је одувек волео природу и спорт, првенствено бокс.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".