Извор:Фото: Јутјубпринтскрин/24 sedam TV

СНИМАК ПРАВЕ ЦРНЕ СВАДБЕ: Ево како изгледа ритуал (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

03.02.2023.

10:35

СЕРИЈА "Црна свадба" која се емитовала на нашим телевизијама прошле године, дубоко је заинтригирала јавност, и од тада се интензивно пише и полемише о овој серији и влашким обичајима који су у њој представљени.

Екипа РТС-а је давне 1967. године посетила влашка села на истоку Србије, управо због чудних праисконских обичаја који су заступљени у њима, али и специфичних веровања о животу и смрти која се у овим крајевима преносе са колена на колено.

У селу Србово екипа РТС-а је затекла широм отворене прозоре на једног кући, а у дворишту музику. У дворишту ове куће заправо се одвијала сахрана.

Овога дана са покојником је симболички био сахрањиван и његов син који је пре чак 23 године погинуо на Сремском фронту. На венцу сина била је постављена његова слика са женом, која је, у време када је новинарска екипа забележила овај снимак, и даље била жива и која се одавно преудала.

Жена са слике била је присутна и међу нарикачама у дворишту, а да све буде још бизарније, њен тадашњи супруг био је међу онима који су носили ковчег њеног бившег свекра. https://www.youtube.com/watch?time_continue=205&v=-9cyzgHn_pM&embeds_euri=https%3A%2F%2Fwww.espreso.co.rs%2F&feature=emb_logo&ab_channel=Odisej68

Смрт покојника заправо представља прилику да се по њему пошаљу загробни дарови његовом сину.

Погледајте како је овај чудан обичај изгледао:

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".