Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/DM Studio, Профимедиа

ОГЛАСИО СЕ ЕРДОГАН: У земљотресу страдало скоро 1.000 људи

Извор: Нпортал

06.02.2023.

12:01

ПРЕДСЕДНИК Турске Реџеп Тајип Ердоган изјавио је данас да је до сада биланс разорног земљотреса 912 погинулих и 5.385 повређених.

Ердоган се појавио у дирекцији националне Агенција за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама (АФАД) да координише напоре у вези са земљотресом јачине 7,4 степена по Рихтеровој скали који је погодио 10 турских провинција, а чији је епицентар лоциран у округу Пазарчик у Кахраманмарашу, преноси агенција Анадолија.

- У акцији проналажења и спасавања преживелих учествује више од 9.000 људи - изјавио је Ердоган на конференцији за новинаре коју је одржао након извршене процене ситуације у Координационом центру АФАД.

Ердоган је рекао држава је предузела свеобухватну акцију санирања последица земљотреса ангажујући све расположиве ресурсе и на државном, и на локалном нивоу.

Према његовим речима до сада је из рушевина спасено 2.470 људи, а са сада је утврђено да је уништено 2.818 објеката.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Ердоган је потврдио да је Турска добила понуде за помоћ из 45 земаља.

Он је подсетио да се претходни најразорнији земљотрес у Турској јачине 7,8 степени догодио у децембру 1939. године на североистоку Турске када је погинуло више од 30.000 људи, пренео је раније Ројтерс.

У јануару 2020. године земљотрес магнитуде 6,7 погодио је области око Елазига, града на истоку Турске и тада је погинула 41 особа, а повређено је преко 1.600 људи.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".