Извор:Фото: Инстаграм принтскрин/laperiodistaindependiente

5 ГОДИНА ОД СМРТИ ГЛОГОВЦА: Милица уз њега до последњег часа

Извор: Нпортал

09.02.2023.

12:13

ГЛУМАЦ Небојша Глоговац (49) преминуо је на данашњи дан пре тачно пет година

Пре пет година напустио нас је Небојша Глоговац. Прослављени глумац преминио је од тешког облика карцинома плућа. За обољење је сазнао у децембру 2017, убрзо је потражио помоћ у једној немачкој клиници, где се анализе раде пет дана, али му је већ трећег саопштено да неће моћи да се излечи.

BloombergAdria.com

По повртаку у Србију одлучио је да време које му је остало проведе са своје троје деце, синовима Михајлом и Гаврилом и ћерком Сунчицом.

- То је било неколико сати пред Небојшину смрт. Тог поподнева, тог четвртка, он је био подоста у лошем стању. Требало је да прими и другу хемиотерапију. Уз њега је била његова супруга Милица. Она је била стално с њим. Све време. И ја сам био са њим. Сместили смо га у кревет и нисмо тада много причали. Сестре су му прикључиле терапију и ја сам отишао. Око осам увече Милица нам се јавила. Каже нам: Добро је поднео терапију, чак се и шалио са мном... У петак око два по поноћи... Болест је била јача. Нагла. За месец дана га нам је узела – испричао је отац Небојше Глоговца.

Породицу Небојше Глоговца тек у ретким приликама можемо да видимо у јавности.

Гостујући у једној емисији, супруга Небојше Глоговца открила је шта би волела да каже својој ћерки о њеном оцу.

- Ја волим да одвајам његов лик и дело од онога што смо били ми, али наравно да бих била срећна да ћерки кажем: Ово је улица која носи име твог тате. То би било лепо. Он то заслужује и сигурна сам да сви мислимо да му то и припада. Треба да однегујемо боље и трајније вредности. Он је херој и легенда, важан пример младим људима. Био је то и остао. Верујем да добра дела живе - казала је Милица Глоговац.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".