Извор:Фото: Принтскрин

ТРАГИЧНА ПРИЧА: Како је Слобода добила име

Извор: Нпортал

10.02.2023.

10:23

ПОПУЛАРНА глумица Слобода Мићаловић, гостујући у једној емисији открла је по коме је добила име.

Иза свега се крије јако тужна прича.

Како је лепа глумица рекла отац јој је дао име које јој се годинама уопште није свиђало.

- Временом ми је јако сметало моје име, јер се нико није звао тако да ја знам, сем Слободе Трајковић. Она је била вереница Иве Лоле Рибара. То је једна од најлепших и најтрагичнијих прича у нашој историји. Жртвовала је целу своју породицу, тако што су завршили у гасној комори јер није желела да ода положај свог вереника, Иве Лоле Рибара. Знала је да му следи убиство, јер је он био један озбиљан револуционар.

BloombergAdria.com

 

- Постоји и то чувено писмо, због ког је мени тата дао име, а баш је Корнелије Ковач, односно Корни група, опевала ту песму. Наслов писма је „Једина моја, не стигло те ово писмо“. То је последње писмо које је он њој упутио, мислећи да ће он настрадати, али нажалост је прво она страдала. У знак те велике љубави, мој тата је играо монодраму Иво Лола Рибар, триста или четиристо пута, а ми смо као клинке носиле мајицу „Иво Лола“. Мислио је, ако добије сина да се зове Иво, а ако добије ћерку да се зове Слобода, јер се моја Мирјана зове по сестри Иве Лоле Рибара, све је то некако умрежено – испричала је Слобода у емисији како је добила име и открила многе непознате детаље из живота:

- Можда та неправда која се десила Слоби Трајковић, на неки начин кроз мене живи, да за њу чују неке наредне генерације. Није она тада умрла, напротив, наставила је да живи кроз мене, што је мени посебно драго. Ја знам, да је једно петнаестак девојчица добило име по мени, а оне ће се можда некада распитати ко је била Слобода Трајковић и ја мислим да је ту мисија испуњена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".