Извор:Фото: Твитер принтскрин/@KCRAdapper, Н. Параушић

ЛОША ВЕСТ ЗА НАШУ КОШАРКУ Пеђин син облачи дрес друге земље?

Извор: Нпортал

17.02.2023.

16:16

ОВО НЕ мора да представља коначну одлуку.

Андреј Стојаковић, син прослављеног српског кошаркаша Предрага Пеђе Стојаковића, важи за младу наду европске и светске кошарке, а као доказ његовог талента долази позив за средњошколску ол-стар утакмицу.

Он ће бити тек трећи средњошколац из Сакрамента који ће заиграти на Мекдоналдс ол-стар утакмици.

Пеђин наследник није крио одушевљење због овог позива, али је и својим потезом разочарао све српске навијаче. 

- Узбуђен сам што ћу бити тамо да представљам Сакраменто и Грчку. Супер сам узбуђен - рекао је млади Стојаковић, преноси специјализовани кошаркашки сајт Еурохоопс.

Ипак, оно што може да радује кошаркашке навијаче у Србији јесте чињеница да ово не мора да представља коначну одлуку Пеђиног сина, али може да забрине надлежне у Кошаркашком савезу Србије. 

Стојаковић је као јуниор у просеку бележио око 25 поена и девет скокова по утакмици, па је тренутно рангиран на 16 месту најталентованијх момака из класе 2023. Андреј иначе у Сакраменту хвале јер је одбио да школовање настави у некој од специјализованих приватних академија које се и рекламирају као развојне за НБА таленте, пише Моцарт спорт.

- Нисам баш превише веровао у промену школе. Хтео сам да останем овде и помогнем Џешуиту да се уцрта на мапу, да постане познато широм Калифорније. Супер сам поносан на све што смо урадили овде - каже Андреј, а и Пеђа Стојаковић нема ништа против.

- Само треба да их пустите да буду оно што јесу. Да им с времена на време дате и осећај за реалност - рекао је прослављени српски кошаркаш.

Андреј Стојаковић рођен је 2004. године у Солуну, а његова мајка је чувена грчка лепотица, Алека Камила.

BloombergAdria.com

 

Интересантно је да млади Стојаковић никада није наступао ни за једну младу репрезентацију, али чини се да тренутно постоје веће шансе да обуче дрес Грчке него Србије. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".