Извор:Фото: Принтскрин друштвене мреже

ВОЗИО БЕЗ ВОЗАЧКЕ ДОЗВОЛЕ: Детаљи смрти малолетника у ЦГ

Извор: Нпортал

20.02.2023.

15:45

А. М. (16) из Рожаја, који је био за воланом "аудија А3" без положеног возачког испита, као и двојица вршњака С. М. и И. Д. погинули када су слетели у канјон реке Ибар

А. М. (16), његов брат од стрица С. М. (16) и И. Д. (16), који су погинули у стравичној саобраћајној несрећи у петак увече код Рожаја, сахрањени су јуче на локалном гробљу у свом селу.

Несрећа се, подсетимо, догодила у петак око 22.30, када је А. М., који је управљао возилом "ауди А3", у кривини код места Зелени на магистралном путу Рожаје-Баћ изгубио контролу над возилом и сурвао се у провалију реке Ибар. Четврти малолетник који је био с њима у колима смрти, Ф. Д. (17), брат од стрица погинулог И. Д., задобио је тешке повреде и налази се у Клиничком центру Црне Горе.

BloombergAdria.com

Бахато возио

- Породице су неме од бола, С. М. је син јединац и његови родитељи не проговарају од туге, само одмахују главом и не верују каква их је трагедија задесила. С друге стране, повређени Ф. Д. је такође јединац и његови се моле да он преживи - каже мештанин Рожаја и додаје:

- Две куће су завијене у црно, а прича се да су огорчени на породицу возача А. М, јер је без возачке дозволе возио "ауди а3", који су му родитељи купили иако није положио испит.

BloombergAdria.com

Саговорник Курира каже да су очевици на месту несреће рекли да је "ауди" буквално летео од брзине.

- Малолетник вози "ауди" већ неко време, а купио му га је наводно отац, и сви су приметили да вози брже и усред бела дана. Поједини су огорчени на саму чињеницу и неодговорност родитеља који су му то дозволили - каже мештанин и наставља:

BloombergAdria.com

- Кобне вечери А. М. је мајка позвала, кад је био у близини куће, да јој купи неке намирнице и он ју је послушао. Вратио се с братом и најбољим пријатељима до Рожаја, али је приликом велике брзине у кривини слетео у амбис канјона реке Ибра.

Како наводи саговорник, његова мајка је неутешна јер кривицу сваљује на себе и то што га је вратила опет до града.

- Несрећна жена криви себе, јер су младићи настрадали зато што су је послушали. Сви покушавају да јој објасне да је судбина тако хтела, али она то и даље не може да прихвати - каже извор.

Борба за живот

Тинејџери су се кобне вечери срели у кафићу у граду, а онда су колима смрти кренули кући. Међутим, на путу до куће позвала их је А. М. мајка да се врате до продавнице, што су они и урадили. На том повратку до града завршили су у провалији дубокој 20 метара, с преврнутим аутом. Повређени малолетник Ф. Д. је први извучен из "аудија А3".

- Пошто се несрећа догодила на делу пута где је насеље, људи су чули стравичне ударце и изашли су на улицу, па су позвали Хитну помоћ и полицију. Чули смо да је повређени Фазлија први извучен из кола, а да су остала тројица била у колима без знакова живота - каже извор и додаје:

- Обдукција ће показати од којих повреда су преминули, али прича се да нису имали видљиве повреде на себи, већ да су се удавили.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".