Извор:Фото: Фејсбук принтскрин/UŽICE - OGLASNA TABLA

"МОЖДА СПАВА" Ужичани се муралом опростили од вољеног пса

Извор: Нпортал

22.02.2023.

14:21

Становници ужичког насеља Крчагово, синоћ су се последњи пут опростили од свог љубимца Баћија, који је пре само пар дана монструозно отрован.

Колико је овај пас значио овом крају, говори то да су се становници овог дела града удружили и скупили новац како би се направио мурал у Баћијеву част.

На снимку објављеном на друштвеним мрежама, види се велики број људи који се окупио код Баћијевог мурала и уз бакљаду се поздравили са миљеником Крчагова.

- Можда спава и доћи ће после овог сна, можда спава са очима изван сваког зла. За све псе Крчагова који су осетили људско зло. Опростите нам! - пише се у опису видеа.

Подсетимо, након Баћијеве смрти огласио се велики број људи који су поздрављали са њим на друштвеним мрежама и осудили чин тровача.

- Баћи је био диван пас ког су сви добри људи волели, миљеник целог комшилука и већине пролазника. Они који су га волели желе да сачувају сећање на њега муралом у крају, па сви који су ради да допринесу могу однети прилог за осликавање мурала и дати радницима кладионице у Крчагову, где је Баћи и проводио већи део својих срећних псећих дана… Најстрашније осуђујемо чин тровача и молимо да неко јави уколико зна ко је убио Баћија и још многе псе у овом крају. Томе се мора стати на пут! Збогом, Баћи! И извини…- написала је једна корисница.

- То је најјачи лик у Крчагову, пас свих нас. Предиван. Сви га воле, брину о њему. Стерилисан, воли мачке, друге псе, људе… чак и када то нису, децу…То је свачији пас, позната фаца у Крчагову. Воли га и старија екипа, а и млађи. Радници Првог партизана, Хигијенског завода, болнице, сви знају ту њушку. Отрован је креозаном, ту у нашем крају, узалуд су се борили, било је готово…”

Становници овог дела града, али и шире су посебно узнемирени јер ово није први пут да се пси трују овим опасним отровом у Крчагову. Пре око пола године било је тровање и једног џек расел теријера и самоједа, који су прошетали са својим власницима.

Колико је опасна ова супстанца говори и то да је довољно да је пас омирише па да има последице. Највише грађане брине шта ако неко дете нађе овај отров.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".