Извор:Фото: Профимедиа

ОГЛАСИО СЕ НОЛЕ: Након рекорда послао поруку целом свету

Извор: Нпортал

27.02.2023.

13:52

СРПСКИ тенисер Новак Ђоковић започео је 378. недељу на првом месту АТП листе. Ноле је оборио рекорд легендарне Немице Штефи Граф и постао постао апсолутни рекордер на челу АТП или WТА листе.

На вечној листи трећа је Мартина Навратилова са 322, а следећа је Серена Вилијамс која је провела 319 недеља као прва тенисерка света, док пето место заузима Швајцарац Роџер Федерер са 310 недеља на првом месту.

BloombergAdria.com

Поводом обарања овог рекорда и исписивања историје, сада се огласио Новак Ђоковић. 

- Поздрав тениски фанови широм света, желим да вам захвалим на великој подршци током свих ових година, на великој снази и љубави коју сте ми пружали током годинама да успем да остварим нека невероватна достигнућа током моје каријере - рекао је Ноле и додао:

- Последње у низу је обарање рекорда са 378 недеља на првом месту, чиме сам претекао једну Штефи Граф, једну од највећих икада у тенису, рачунајући и мушку и женску конкуренцију. Почаствован сам, екстремно сам поносан због овог достигнућа и желим да искористим ову прилику да поделим са вама радост и захвалност за све што сте ми пружали током година. Видимо се на терену - поручио је Ђоковић.

Подсетимо, Новакова супруга Јелена Ђоковић на свом Инстаграм налогу објавила је дирљив снимак у част ове вести. 

На снимку она и Новак плешу, док се у позадини чују звуци чувеног хита Тине Тарнер "Тхе бест". 

Јелена је уз видео окачила и занимљив коментар који на шаљив начин илуструје велики Новаков успех. 

- Поносно славимо ову Новакову тениску љубавну аферу о којој бруји цео свет - и жена се не љути. Новак је најбољи тенисер света најдуже у историји тениса - написала је Јелена Ђоковић. 

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".