Извор:Фото: Катарина Михајловић/Н. Скендерија/Јутјуб принтскрин/Novi list

"ЦАЈКЕ" ИПАК У ХР? Градоначелник другог града их звао

Извор: Нпортал

28.02.2023.

12:18

У ЦЕЛОМ региону велику пажњу изазвала је одлука градоначелника Пуле Филипа Зоричића да забрани концерт српских певача Ане Бекуте и Драгана Којића Кебе, уз констатацију да њихова музика не приличи њиховом менталитету.

Концерт је организовала организација "Хиљадарка", која је, како је навела, већ била договорила закуп дворане, међутим, градоначелник је ипак одлучио да све откаже. И градоначелник Осијека, где је потом требало да се одржи концерт, подржао је колегу из Пуле.

Марио Циндори, директор агенције "Хиљадарка", који је организовао спорни концерт, све је предао суду и сад чека њихов одговор.

- У петак смо на суду у Пули затражили привремену меру уласка у дворану Дома спортова. Сад чекамо одлуку. Из Осијека нам се још нису јавили, а требало је - изјавио је Марио Циндори, директор агенције Хиљадарка, који тренутно чека одлуку пулског суда о концерту ''Душко Кулиш и гости''.

BloombergAdria.com

 

Чекају и службени одговор осјечког градоначелника Ивана Радића (40) за организацију истоименог концерта у дворани "Зрињевац". Иако обојица градоначелника засад бране српске певаче, организатор концерта тврди да има друге опције.

- 'Јављају ми се други градоначелници и жупани. Желе да код њих пребацимо концерт - рекао је Циндори.

Директор "Хиљадарке" није хтео да наброји све градоначелнике и жупане који желе својим суграђанима добар турбофолк провод, али је међу њима, како каже Циндори, ријечки градоначелник Марко Филиповић (43).

- Он нам се први јавио - додаје Циндори.

BloombergAdria.com

 

Марко Филиповић је изјавио да је против забрана.

- Ко слуша, нека слуша и нека иде на концерт, а ко не, неће купити карту и неће га нико присиљавати да слуша. Колико ми је познато, Ријеци се ови организатори нису обратили - рекао је Филиповић.

Против цајки у Ријеци ништа не би имао ни бенд Лет 3, хрватски представници за Песму за Евровизију.

- Једва чекам! Цајке су једино што имамо, ако нам то забране, немамо ништа - рекао је Дамир Мартиновић Мрле (61).

Директор "Хиљадарке" истиче да је подршку добио од бројних фолк извођача те најављује још већи спектакл од предвиђеног концерта у Пули.

- Многи желе да дају подршку колегама и наступити без хонорара. Желе да организујемо нешто веће. Постоји могућност да један четвртак у јуну организирамо концерт у арени у Загребу, Сплиту или Вараждину - каже Циндори.

(24сата.хр)

БОНУС ВИДЕО: