Извор:ФОТО: Влада Црне Горе

ЦГ: Кривокапић намерава да оснује Демохришћанску странку?

Извор: Нпортал

29.10.2021.

15:34

ПРЕДСЕДНИК владе Црне Горе Здравко Кривокапић изјавио је да размишља о формирању Демохришћанске странке која би могла, како је навео, да помири два јака екстремизма. Са друге стране, коментаришући најављену посету Србији, додао је да Темељни уговор са СПЦ неће потписати током боравка у Београду.

Кривокапић је синоћ, гостујући у емисији "Аргументи" на РТЦГ, казао да би таква партија могла да промени политичку слику у Црној Гори.

Он је навео да је формирање добре партијске инфраструктуре изузетно тежак и захтеван посао, па због тога не може да се посвети различитим активностима које треба да буду значајне за ову државу.

Међутим, открио је да свакако размишља о оснивању партије.

- Размишљам о томе јер политичке партије, свако јутро кад погледају виде свој рејтинг, мене то не интересује. Али да би се политичка слика у Црној Гори променила, мора да постоји нека јака партија центра. То је показано свим истраживањима и та партија може да помири два јака екстремизма и на некин начин анулира њихово деловање - рекао је Кривокапић.

Неће потписати Темељни уговор са СПЦ током боравка у Београду


Црногорски премијер изјавио је и да темељни уговор са Српском православном црквом неће бити потписан током његове предстојеће званичне посете Београду.

Кривокапић је напоменуо да уговор још разматра Синод СПЦ, а да је он спреман да га потпише чим се стекну сви предуслови, пренеле су "Вијести“.

Премијер Црне Горе ће 2. и 3. новембра боравити у званичној посети Србији, на позив председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић.
Након усаглашавања Темељног уговора између СПЦ и Црне Горе, Кривокапић је у документ унео одређене измене, о којима се СПЦ још није изјаснила.
 

(Спутњик)