Извор:Фото: Н. Фифић

РАМЕ УЗ РАМЕ СА БРЕНОМ: Баћина мајка је истакнута уметница

Извор: Нпортал

06.03.2023.

07:24

МИОДРАГ Радоњић последњих година један је од најпопуларнијих наших глумаца, међутим, када је реч о његовом приватном животу не зна се много.

Тако мало људи зна да се Радоњићева мајка својевремено интензивно бавила музиком.

Бранка Лолић је инструменталиста на хармоници, вокални солиста, члан хора "Краљица Наталија" и музички уредник у Телевизији Београд, а осамдесетих прошлог века она и Лепа Брена имале су истог менаџера.

- Док се брат Марко и ја нисмо родили, мама је била веома успешна у музичком послу, била је првакиња хармонике старе Југославије. Много је радила по свадбама, чак је ишла на турнеје по Европи и Америци. Тих осамдесетих година њен менаџер је био чувени Рака Ђокић, који је тада заступао и Лепу Брену. Имао је само две клијенткиње, Брену и моју маму. Оног момента када се мама одлучила да оснује породицу, каријеру је оставила по страни и посветила се нама - испричао је Радоњић једном приликом и додао:

BloombergAdria.com

 

- Мама је често свирала хармонику или клавир, а брат и ја бисмо певали, нарочито на славама. Изводили смо народне песме од "Стани, стани, Ибар водо", па све до "Хеј, момци млади" групе Легенде, уз коју смо и ђускали.

Бранка је снимила 1984. године албум под називом "Заљубљена хармоника". Поред традиционалних кола на албуму се налазе и кола које је компоновао Миодраг Тодоровић Крњевац и Новица Неговановић, а са оркестром Љубише Павковића 1988. године снимила је албум са компонованим народним песмама.

БОНУС ВИДЕО: