Извор:Фото: Профимедиа

УЖАСНЕ ВЕСТИ ИЗ САД: Ноле не може на америчку турнеју

Извор: Нпортал

06.03.2023.

09:34

НАЈБОЉИ тенисер света Новак Ђоковић неће учествовати на предстојећим мастерс турнирима, који се играју у Мајамију и Индијан Велсу.

Оваква одлука се назирала већ дуже време, а сада је стигла и потврда, па по други пут заредом Новака нећемо гледати на ова два турнира.

Ђоковићу улазак у САД није дозвољен због тога што није вакцинисан, док су челници турнира последњих дана водили велику борбу да Србин ипак добије изузеће.

Државна безбедност је у петак одбила да пусти Новака у САД и у том случају једино је председник Џо Бајден могао да га "помилује." Међутим, то се није десило и Ђоковића после Индијан Велса нећемо гледати ни у Мајамију након тога.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, забрана уласка невакцинисаних странаца у Америку ће, према речима Бајдена, бити укинута 11. маја, па Новак не би требао да има проблем да уђе у земљу у августу и септембру, када су на програму мастерс у Синсинатију, односно Ју-Ес опен, турнири на којима такође није могао да учесвује претходне године.

Наредни турнир на ком ће Новак учествовати, ако све буде у реду, јесте мастерс у Монте Карлу, који почиње 9. априла.

Иначе, Ђоковић је започео 379. недељу на челу АТП листе и тако поправио рекорд који је поставио протекле седмице. Ноле тренутно има тренутно има 7.160 бодова, а на другом месту налази се Шпанац Карлос Алкараз, који заостаје 380 поена.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".