Извор:Фото: Профимедиа

НОВА ПОМОЋ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Пријаве почињу 15. марта

Извор: Нпортал

06.03.2023.

12:44

Влада Србије препоручила је органима државне управе, аутономних покрајина и локалним самоуправама да предузму мере које би омогућиле остваривање погодности корисницима пензионерских картица, а правним лицима у приватној и јавној својини и предузетницима да омогуће остваривање тих погодности.

У закључку Владе Србије, објављеном у "Службеном гласнику", наводи се да је органима три нивоа власти препоручено да у областима из свог делокруга, зависно од надлежности, сами предузму мере или предложе влади доношење прописа и предузимање мера којим би се омогућило остваривање одређених погодности корисницима пензионерских картица које издаје Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање.

Правним лицима у приватној и јавној својини и предузетницима препоручено је да омогуће остваривање одређених погодности корисницима пензионерских картица које издаје РФЗО.

У Закључку се наводи да се остваривање погодности може ближе уредити закључивањем појединачних споразума о сарадњи између наведених субјеката и РФЗО-а.

BloombergAdria.com

- Како бисмо израдили Пензионерске картице и на што бољи начин припремили мрежу друштвено одговорних правних лица и предузетника који ће обезбедити посебне попусте за вас, и предузели све активности којима се омогућују додатне погодности по основу добијених бодова, са применом пензионерских картица нове генерације почећемо од јесени. До тада ћемо вас благовременим и јасним информацијама припремити да на што ефикаснији начин искористите погодности које ће вам, сигурни смо, значајно побољшати материјални стандард.

BloombergAdria.com

 

Министар финансија Синиша Мали раније је најавио да ће пријаве пензионера заинтересованих за пензионерске картице почети 15. марта и додао да на њу има право 1,65 милиона грађана.

Истакао је и да је реч о "новој генерацији" пензионерских картица, које ће бити значајно унапређене у односу на постојеће које сада издаје ПИО фонд, јер ће нове картице нудити много више погодности.

BloombergAdria.com

 

Подсетимо, коришћење "пензионерских картица" биће омогућено пензионерима од 1. октобра, а захваљујући њима имаће право на бројне погодности, првенствено на попусте у радњама и код плаћања рачуна.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".