Извор:Фото: Профимедиа/Принтскрин Јутјуб

НАПРАВИО СКАНДАЛ: Певачица певала Титу и његовом сину

Извор: Нпортал

08.03.2023.

19:05

КАДА је била млада имала је ту част да пева председнику Југославије, Јосипу Брозу Титу.

Чувена певачица Дивна Костић, отворила је музичка врата талентованој певачици из Берана Латифи Кујовић Нафији. Латифа је била изузетно лепа, а глас чаробан. Међутим, током година, живот јој је задао бројне ударце: 

- Она ме је повукла да певам. Пуних 30 година сам певала и живела по хотелима. Нема града у бившој Југи у ком нисам наступала. Певала сам и у Трсту, ону стару ‘Сејдефу мајка буђаше’. Какво је то било време, какви људи. Ово је данас све је… Каква музика, таква и држава, говорила је Нафија.

“Краљица”, како су је звали, умрла је у беди и сиромаштву, а последњих година живота продавала је своју изношену гардеробу. Како је сама певачица истицала, зарађивала је много новца, али није умела да штеди.

BloombergAdria.com

 

- Да нисам била паметна и наступала преко београдске ‘Естраде’, данас не бих имала ни за хлеб и воду”, причала је својевремено популарна Нафија, шћућурена од хладноће.

- Некада су долазили ‘бујери’ да ме слушају, а данас ме се нико и не сећа. Ето, обећали су и шпорет да ми поклоне, али су изгледа заборавили. говорила је она.

Латифа је својевремено са јавношћу поделила и искуство када је певала Јосипу Брозу Титу.

- Певала сам Титу и Жарку, Титовом сину. Направио је скандал. Дошла полиција и покупила га”, говорила је Нафија и додала да ју је пратио безброј пута музичар Исмет Алајбеговић Шербо. А он није свирао било коме.

Током дугогодишње каријере Латифа је остварила пријатељства са многим политичарима, а међу њима и са некадашњим председником Црне Горе, Блажом Јовановићем.

- Док је мајка била жива, стизали су нам пакети и од Блажа Јовановића, говорила је са сетом Нафија, којој су у рату погинула оба брата.

- Још два брата су ми умрла од рањавања, а сада треба на изборе да идем боса. Вала, боса нећу ићи, уз осмех је причала достојанствено као и што је била током живота.

Нафија је певала у скоро сваком великом граду, а својевремено је открила где је најбоља публика.

- Војвођани су супер, само ђе нема Црногораца и Херцеговаца да се потуку, рекла је она.

Латифа Кујовић Нафија умрла је 2015. у Беранама а сахрањена је на муслиманском гробљу на Јасиковцу.

(Ало)

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".