Извор:Фото: М. Лабудовић

Инцидент који је умало Танасију уништио славу и углед

Извор: Нпортал

11.03.2023.

07:47

ЗАТЕКЛА нас је вест да је глумац Танасије Узуновић преминуо у 81. години живота на клиници за ургентну медицину на ВМА, док узрок смрти још увек није познат

Танасије Узуновић ће остати упамћен по многим великим улогама које је одиграо, мада га телевизијска публика највише памти по улози у серији "Мој рођак са села".

Глумац безпрекорне биографије, пре пар година био је уплетен у скандал који је претио да му уништи читаву каријеру.

BloombergAdria.com

Наиме, данима се причало како је у бифеу Народног позоришта у центру Београда ошамарио балерину, а Танасије је својевремено то овако објаснио:

- Дошао сам да одиграм представу "Пут у Дамаск". 33 године сам био члан Југословенског драмског позоришта, од 2001. године сам члан Народног позоришта, тамо сам пензионисан, али и сада имам пар наслова. Била је страховита бука. Славили су запослење у Народном позоришту. Нисам могао на миру да попијем кафу пре представе. Већ је све кретало у један незамислим призор.

Један господин ме је, такође, замолио да се видимо у клубу Народног позоришта, пре него што сам и знао шта се доле дешава. А из клуба се чула какофонија, било је незамисливо. Замолио сам га да попијемо пиће, али није желео ни да уђе унутра јер је била превелика бука.

BloombergAdria.com

Дошла је газдарица пијана. Мојих колега није било много и замолио сам смање буку. Ово је Народног позориште. Пљунула ме је. И рекла ми је Ти не знаш колико ја плаћам закуп и нећеш ти да ми говориш. Склонио сам је.

Тада је дошла та балерина, нагла ми се над уво и рекла: "Слушај, ја овде могу да радим шта хоћу. Ја плаћам Народном позоришту онолико колико ти никада у животу ниси зарадио". Рекао сам јој да пази шта прича и да мене то не интересује, да је то њена ствар. На то је она рекла да може да ради шта хоће. Инсистирала је да је то кафић и да нема везе са Народним позориштем. Тада сам је одгурнуо, а она ми је показала прст и рекла да ће да ми ј... м.....

BloombergAdria.com

Након свега један од балетана ми је саопштио да је дошла полиција, коју сам ја мирно сачекао и испричао сам и њима све ово и истакао да је то незамисливо понашање, да је Народно позориште стуб културе који захтева одређено понашање када се пређе његов праг - испричао је тада глумац за Курир.