Извор:Фото: establishedtitles.com, Википедија

КАКО ПОСТАТИ ЛОРД? Јефтино до престижне титуле

Извор: Нпортал

16.03.2023.

18:29

ТИТУЛА Лорд се у Уједињеном Краљевству користи од 1066. године када је Вилијам Освајач поделио земљу лојалним Баронима.

Данас ова титула губи на значају, с обзиром да Велика Британија више није феудално друштво, међутим, ова титула се и даље може добити.

Постоје три начина како доћи до ове титуле моћног имена:

  • Кроз брак, односно удајом или женидбом са носиоцем титуле и тако је кроз наследство добити.
  • Кроз мандат у Кући Лордова, горњем дому Британског парламента, што је могуће кроз номинацију премијера и одобрење монарха.
  • Куповином титуле, односно земље која би ту титулу донела будућем носиоцу.
  • Куповина земље може бити изузетно скупа, међутим, сајт establishedtitles.com је дошао до јефтинијег решења. Они обезбеђују титулу за заинтересоване кроз куповину мањег деле земље.

    BloombergAdria.com

     

    Примарни циљ ове акције је заштита шума у Шкотској. Пакет укључује земљу која се креће од десетине метра квадратног па све до 2 метра квадратна и сертификат.

    Будући лорд и будућа лејди

    Најмања величина коју можете купити је величине десетине метра квадратног и кошта 50 долара. Уколико желите да одштампате сертификат, то ће коштати додатних 30 долара, а уколико желите да тај сертификат урамите, то ће коштати додатних 59 долара.

    BloombergAdria.com

     

    Уколико сте заинтересовани за већи комад земље, онда је потребно да издвојите још 160 долара за пола метра квадратна, односно 300 долара за 1 метар квадратни. Иста је цена независно од пола.

    Погодности за парове

    Парови имају веће погодност, односно, цена две титуле кошта скоро 90 долара без штампања и урамљивања сертификата. Уколико, ипак, желите ту опцију, цена је иста - 30 долара за штампање и 59 за урамљивање.

    BloombergAdria.com

     

    Основни пакет за парове укључује две десетине метра квадратног, а метар квадратни кошта 270 долара док ће два метра квадратних коштати додатних 305 долара.

    Шта све укључују пакети?

    Првенствено укључују земљу за коју се определите као и персонализовани сертификат у електронској верзији или штампаној, уколико се за њу одлучите.

    BloombergAdria.com

     

    Такође, добићете јединствени број парчета земље. На вашој земљи ће се налазити посађено дрво, чиме ова организација испуњава свој примарни циљ.

    За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

    Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".