Извор:Фото: Профимедиа

ПРОНЕВЕРИЛА ФИРМИНЕ МИЛИОНЕ У КЛАДИОНИЦИ: Ухапшена жена у БГ

Извор: Нпортал

18.03.2023.

14:26

У ПОСЕБНОМ одељењу за сузбијање корупције Вишег јавном тужилаштву у Београду саслушана је Ј. Б. (42) због сумње да је проневерила новац два привредна друштва, који јој је био поверен у раду и себи прибавила корист од око 55,9 милиона динара, за колико је нанела укупну штету привредним друштвима.

Осумњичена се на саслушању бранила ћутањем, односно искористила је своје законско право да не износи одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченој одреди притвор, а судија је тај предлог усвојио.

Ј. Б. се на терет ставља продужено кривично дело Проневера у обављању привредне делатности за које је запрећена казна затвора од 2 до 12 година.

Новац трошила на онлајн клађење

Сумња се да је она као административни радник задужен за плаћање обавеза два привредна друштва преко платформе за електронско плаћање путем УСБ картице - електронског сертификата за ауторизацију плаћања, од 18. фебруара 2022. године до 6. фебруара 2023. године присвојила новац који јој је био поверен у раду, вршећи уплате противно овлашћењу и без одобрења генералног директора.

Приликом плаћања, Ј.Б. је, како се сумња, неосновано вршила уплате са рачуна тих привредних друштава, на своја два рачуна у банкама, па је у поменутом периоду себи пребацила укупан износ од 55.940.298,00 динара, кроз укупно 162 новчане трансакције, а на штету привредних друштава.

Незванично сазнајемо да је незаконите трансакције је прикривала преправљањем извода о уплати, а већи део новца потрошила је на онлине клађење.

Проверама је утврђено да је у једној кладионици, на налогу отвореном на њено име, вршила уплате за онлине клађење и у наведеном периоду потрошила укупно 53.719.649 динара.

(Блиц)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".