Извор:Фото:Јутјуб принтскрин/ Večernji list

ДЕТОНИРАНА ОГРОМНА МИНА: Стуб воде се дигао у ваздух (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

19.03.2023.

15:07

ПРОТИВБРОДСКА мина заостала из Другог светског рата данас је подигнута са морског дна у ријечкој луци, превезена на сигурну локацију у Ријечком заливу и уништена, а акција се наставља јер је потребно проверити да ли је све обављено према плану.

Начелник Штаба цивилне заштите Града Ријеке Хинко Манце изјавио је да акција још није завршена јер је након што је мина уништена експлозивом у 13,15 часова, потребно обавити све провере, а очекује се да ће све бити завршено за око сат времена.

Акција је почела јутрос у 06.09 сати када су се у Ријеци огласиле сирене почетка опасности, а мину су за тегљење припремили рониоци специјалне полиције МУП-а. https://www.youtube.com/watch?v=qxdGd03akTQ&ab_channel=Ve%C4%8Dernjilist

Осим што су уочи акције евакуисани станари, у "црвеној зони" непосредне опасности око ријечке луке обустављен је сав друмски, железнички, ваздухопловни и поморски саобраћај, затворени су сви привредни објекти, а затворене су и измештене железничка и аутобуска станица. 

Након завршетка акције биће оглашене сирене завршетка опасности.  После тога, могло би да дође до нормализације саобраћаја и почне повратак евакуисаних станара, додао је Манце.