Извор:Фото: Профимедиа

ПРОЛЕЋЕ И У ГСП Када ће престати грејна сезона у трамвајима?

Извор: Нпортал

21.03.2023.

19:18

ПРОЛЕЋЕ је, судећи по календару, стигло али температуре током јутра и вечери умеју да изненаде. Иако су последњих дана београдска јутра сунчана, температуре су ниске те је неопходно да грејање ради и у возилима градског превоза.

Мада се суграђани ове године нису жалили на топлоту у јавном превозу, део оних који се свакодневно возе трамвајем нам се пожалио да им је током вожње превруће. Интересовало их је да ли се престанак "грејне сезоне" у трамвајима поклапа са оном у нашим домовима.

Из ГСП "Београд" за наш лист објашавањју да ће, услед ниских јутарњих температура, грејање бити укључено у преподневним сатима све док се временски услови не стабилизују. Да ли се топлота у трамвајима укључује аутоматски или је за то задужен возач, зависи од врсте шинског возила.

- Код старих црвених и зелених трамваја, грејање укључује и искључује возач, јер ова возила не поседују аутоматизоване системе за грејање - кажу у овом престоничком предузећу. Када су у питању КАФ трамваји ("шпанци), код њих је температура подешена на 22 степена Целзијусова, те се по потреби аутоматски пали грејање, вентилација или хлађење.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".