Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/TV Hram

ВРАТИО СЕ: Глумац био искушеник на Хиландару - неће у монахе

Извор: Нпортал

23.03.2023.

15:36

"ПОСЛЕ неког времена проведеног тамо човек почне да преиспитује себе зашто је на овој планети и куда одлазе наша енергија и стечено знање", говорио је Лазар о свом искушењу недавно

Глумац Лазар Дубовац поново у фокусу јавности након што се вратио глуми, и то након одлуке коју је наводно донео пре неколико година - да се замонаши.

Наиме, нова серија "Закопане тајне" окупила је бројну екипу коју чине глумачке звезде, нова лица, а ту су и неки свима добро познати глумци које дуго нисмо видели на малим екранима.

Међу популарном глумачком екипом је и Дубовац који се прославио давне 2008. године у серији "Мој рођак са села". Иако су му предвиђали блиставу каријеру, Лазара је публика претходних година видела у тек неколико споредних улога, у серијама "Ургентни центар" или "Бележница професора Мишковића".

BloombergAdria.com

Гласине да је кренуо стопама колеге Растка Лупуловића, те да планира да се замонаши поткрепиле су изјаве оних који су га срели на Светој Гори. Затим је и он сам потврдио истинитост приче.

-  Нисам могао да се нагледам лепоте. После неког времена проведеног тамо човек почне да преиспитује себе зашто је на овој планети и куда одлазе наша енергија и стечено знање. Запитао сам се чему јурњава за послом, свађе, доказивања. Ништа вам не окупира пажњу - признао је.

Као искушеник у манастиру Хиландар Дубовац је обављао разне послове.

BloombergAdria.com

- Туристи су ме препознали и чудили се откуд то да им глумац кува и служи кафу. Монахе не интересује ко сам ја, чиме се бавим, колико новца имам, већ је основа свега љубав. Кување кафе је врста пажње, а и то је љубав. Поред тога крчио сам пут у шуми, чистио манастир, правио свеће и бројанице.

Глумац је, бар за сада, одустао од идеје да се замонаши, а професији за коју се школовао дао је нову шансу прихватајући улогу у серији "Закопане тајне".

(Телеграф)