Извор:Фото: Профимедиа

СПЛИТ НА НОГАМА: Нестао дечак, породица моли за помоћ

Извор: Нпортал

29.03.2023.

20:14

ПОЛИЦИЈА и Горска служба спасавања се дигли на ноге.

У Сплиту је данас нестао 11-годишњи Лука Москатело, а полиција тражи помоћ у његовом проналаску. Лука је нестао у Спинуту удаљивши се од Марјанских врата, а у тренутку нестанка био је обучен у тамну мајицу с капуљачом и сиве панталоне а имао је беле патике. Коса му је равна, светлоплава, висок је око 150 центиметара, а средње је развијене грађе за свој узраст.

У потрази за несталим Луком Москателом из Солина укључиле су се све расположиве полицијске снаге, а у помоћ је позвана и Хрватска горска служба спашавања због близине Парк шуме Марјан на месту где је дечак нестао. Како сазнајемо, Лука у Солину где живи иде иде и у школу па му је подручје Спинута и Марјана непознато.

У среду око 14 сати је био у близини Марјанских врата с оба родитеља када су приметили да га нема крај њих. Како су знали да им син не познаје предео на којем је нестао одмах су алармирали полицију.

BloombergAdria.com

 

Један родитељ је отишао да пријави нестанак, а други је остао да тражи у близини места нестанка. Од Жељке Радошевић из ПУ сплитско-далматинске сазнајемо како су се полицијски службеници одмах упутили на терен.

- Сви полицијски службеници који су нам на располагању укључени су у потрагу. Затражили смо помоћ ХГСС-а јер се приближава ноћ, а у близини нестанка је парк шума с доста неприступачних терена - рекла је.

Потрага иде у два главна смера, на подручју где је Лука нестао и према Солину јер се претпоставља да је могао да крене и и према кући.

У случају да неко поседује информације о дечаку може да обавести најближу полицијску станицу или назове на број 192.

(Слободна Далмација)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".