Извор:Фото: С. Ј. М., Приватна архива

"ПОВУКАО СЕ У СЕБЕ" Другови ученика који се убио у чуду

Извор: Нпортал

30.03.2023.

07:19

ДРУГАРИЦА дечака С. Ф. (14), који је данас око 12.20 часова извршио самоубиство искочивши кроз прозор док је био на настави у Основној школи "Жарко Зрењанин" у Качареву, испричала нам је да је у тренутку трагедије у школи на разговору код директорке била његова мајка.

Према њеним речима, С. Ф. није био добар ђак, правио је мање проблеме у школи. Наводи и да је прошле године у августу ишао на поправни.

Један од дечака који је са њим ишао у разред рекао нам је да се он у последње време повукао у себе и да се ни са ким није дружио. Иначе, тренирао је кошарку. 

Према незваничним информацијама, наводно је имао проблема у школи, није имао добре  оцене и често је ишао код психолога. Иначе, како сазнајемо, С.Ф. има старијег брата, који похађа гимназију и одличан је ученик.

Од мештана Качарева смо сазнали и да у овој основној школи нису ретки случајеви вршњачког насиља. Казали су нам да је пре недељу дана једна девојчица, коју су школски другови сликали и њене фотографије делили на друштвеним мрежама, одлучила да промени школу и родитељи су је пребацили у Панчево. 

BloombergAdria.com

 

Нико од мештана не зна разлог зашто се С. Ф. одлучио на овај корак. Сви су у чуду.

Трагичан догађај одиграо се у Основној школи "Жарко Зрењанин" у Качареву, око 12.30 и након тога је друга смена пуштена кући. Полиција је дошла, урадила увиђај, а тело детета је однето на Институт за судску медицину где ће бити урађена обдукција, али и токсиколошке анализе.

Обезбеђење школе нам је рекло да директорка школе још неће давати још званичне изјаве.

BloombergAdria.com

 

СОС телефон за превенцију самоубиства

Национална СОС линија за превенцију самоубиства доступна је 24 сата дневно. Она је део пројекта Министарства здравља и Клинике за психијатријске болести "Др Лаза Лазаревић".

На располагању је тим едукованих професионалаца из домена менталног здравља, који пружањем подршке и помоћи, саветима и интервенцијом у кризним ситуацијама раде на превенцији самоубиства.

Они којима је неопходна помоћ могу да позову на број 0800/309-309, опција 1.

Према последњем пресеку Републичког завода за статистику, током 2020. године самоубиство је извршило 895 особа.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".