НИЈЕ ДОВОЉНО САМО ИСПИРАЊЕ: Овако се правилно чисте ЈАГОДЕ
31.03.2023.
20:01
ПРАВИЛНО прање јагода ће у потпуности истребити све нечистоће.
Потребно је да јагоде потопите у посуду са водом, потом по њима поспите једну до две кашичице соде бикарбоне. Рукама измешајте како би се сода равномерно распоредила по јагодама и отопила. Сода иначе важи у домаћинству као један од најбољих састојака за чићшење.
Тако потопљене јагоде оставите да стоје пола сата, а потом поново оперите јагоде и потопите их још мало у воду. Касније јагоде можете још једном да оперети под млазом воде и оне су спремне за употребу.
Још један састојак који користимо у спремању хране, одличан је за дезинфекцију и ћишћење од токсина. Реч је о алкохолном сирћету. Сирће као и сода бикарбона брзином светлости убијају микроорганизме на воћу и површинама.
Воће се прво остави у сирћету двадесет минута, а након тога се може мало испрати и оставити у мешавини соде бикарбоне и воде. То је најбољи начин да будете сигурни да је опрано.