Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/RTS Prikazuje

Ко је Јелица са којом се обрачунала Софија због Мараша у ЈВ?

Извор: Нпортал

05.04.2023.

10:50

АНЂЕЛКА Симић тумачи лик интригантне адвокатице која је укључена у послове са људима из криминалног миљеа

Уколико пратите трећу сезону популарне серије ''Јужни ветар'', нисте могли да не запазите улогу Јелице коју игра глумица Анђелка Симић.

Анђелка Симић тумачи лик интригантне адвокатице која је укључена у послове са људима из криминалног миљеа, жену оштрог ума и провокативне појаве која игра двоструку игру.

Глумица Анђелка Симић је рођена 1972. године у Лазаревцу, а глуму је дипломирала на Академији уметности у Новом Саду. Анђелка је такође члан Југословенског драмског позоришта, а дуги низ година је присутна на позоришној и филмској сцени.

Једна од њених значајнијих остварења јесте улога Ане у филму ''Чудотворац Тумански'', за коју је изјавила, у разговору за Курир, да јој је била глумачки захтевна.

У филму ''Чудотворац Тумански'', Анђелка Симић тумачи лик мајке чији се син бори за живот након саобраћајне несреће, а њен партнер у овом филму је Небојша Дугалић. Анђелка је такође изјавила да је у току снимања филма боравила у манастиру Тумане, те је за њу, како каже, то искуство представљало чисту балгодет.

Анђелка Симић је играла и у следећим филмовима и серијама: ''Шетња са лавом'', ''Радио Милева'',''Ала је леп овај свет'', ''Државни службеник'', ''Мирис кише на Балкану'',...

#Анђелка Симић #глумица Анђелка Симић #филм Јужни ветар #ВИП