Извор:Фото: Јутјуб принтскрин/Emergency München

ФИЛМСКА ПОТЕРА Бежао 30км од полиције, забио се у други ауто

Извор: Нпортал

05.04.2023.

15:19

ДРОГИРАНИ 32-годишњи Украјинац је бежећи од полиције направио прави хаос на тридесетак километара пута од Будачке Ријеке до Дуге Ресе. После луде потере, коначно је стао након што је изазвао саобраћајну несрећу у Дугој Реси. Све детаље полиција је утврдила након криминалистичке обраде, коју је у међувремену спровела.

– Утврђена је основана сумња да је 32-годишњи држављанин Украјине, који је управљао аутомобилом пољских националних ознака, 3. априла, као учесник у друмском саобраћају, тешко прекршио саобраћајне прописе и на крају изазвао саобраћајну незгоду – кажу у ПУ карловачкој.

Наводе да је мушкарац „полицијски службеници града Будачке Ријеке у више наврата покушавали да га зауставе ради контроле, али се оглушио о наредбе полицијских службеника и грубо кршио саобраћајне прописе и довео у опасност друге учеснике у саобраћају, као и животе петорице путника које је превозио, наставио вожњу кроз места Тушиловић, Ладвењак и Белајске Пољице до места Дуга Реса, где је изазвао саобраћајну несрећу”.

- Тамо је ударио у аутомобил карловачких регистарских ознака којим је управљао 54-годишњак и пешке побегао са места удеса, али су га полицајци убрзо пронашли и ухапсили - наводи се у саопштењу.

Возач је у току вожње, поред тога што није стао по наређењу полицијских службеника, удаљио повећаном брзином на државном путу Д1, сустигао колону возила, прошао кроз црвено светло на семафору и ушао у средину од две саобраћајне траке и на тротоар.

- Прелиминарним тестом на дрогу возачу утврђено је присуство дроге у организму. Против 32-годишњака ће, како је саопштено из полиције, бити поднета кривична пријава Општинском државном тужилаштву у Карловцу због сумње да је починио кривично дело управљање возилом с инвалидитетом у друмском саобраћају.

Иначе, јурила су га чак четири полицијска возила, а два су га чекала на раскрсници да га зауставе.

(Јутарњи лист)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".