Извор:Фото: AP Photo/Keystone, Peter Klaunzer

КРВАВА КОЛЕНА Јелена Докић објавила слику, тукао је ципелама

Извор: Нпортал

06.04.2023.

21:03

ЈЕЛЕНА Докић дожиивела је у младости насиље од свог оца Дамира Докнића.

Све трауме Јелена је описала у аутобиографији "Несаломива". Она је токм тешких дана добијала подршку од брата. Сада је последњом објавом растужила пратиоце на Инстаграму: 

– Натечене и крваве потколенице од батина и ударања оштрим ципелама целе ноћи право у моје потколенице јер сам изгубила меч. Ове слике су снимљене две недеље касније и још увек сам имала тешке модрице. Имала сам 17 година. И дан-данас имам осетљиве и квргаве потколенице од ових батина. Од сваке ране је ожиљак. Преживела сам, али неће свака жена и девојка. И то је тужна реалност. Зашто ова објава? Данас сам говорила на догађају о и била сам тужна. Тужна и љута због десетина милиона жена у свету за које знам да у овом тренутку пролазе кроз много горе него што сам ја икада пролазила – написала је Јелена, па додала:

– Само у Аустралији од насиља у породици премине једна жена недељно. Једна од четири жене ће током свог живота доживети насиље у породици. Цифре су још горе широм света. Што више не причамо о томе, што више избегавамо проблем, то више напуштамо жене и девојке. За оне који ово читају и који можда доживљавају злостављање или насиље у породици, само желим да знају да их разумем. Знам колико сте уплашене. Знајте да имате невероватну снагу и храброст. Ништа није твоја кривица. За оне који могу да буду ту за оне којима је потребна помоћ и подршка. Не бежите од њих и не напуштајте их. Долазите ли од некога ко је био тамо, напуштен и насмрт уплашен, молим вас, не окрећите леђа. Женама и девојкама сте потребни ви и ваша помоћ – написала је бивша тенисерка.