Извор:Фото: Д. Миловановић

ГОТОВО САСЛУШАЊЕ: Осумњичени за пребијање бенда у Београду

Извор: Нпортал

07.04.2023.

15:37

Музичке инструменте су ставили у комби којим су претходно дошли и одвезли у напуштену кућу.

У Вишем јавном тужилаштву у Београду данас су саслушана четири мушкарца која се сумњиче да су са још неколико за сада непознатих лица извршили разбојништво над седам оштећених музичара 1. априла на паркингу „Доњи град“.

Исен Х. (30) и Влада Х. (27) су се бранили ћутањем, док су Кристијан И. (19) и Милан Х. (20) изнели одбрану. Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да осумњиченима одреди притвор да не би утицали на сведоке и да не би у кратком временском периоду поновили кривично дело.

Осумњиченима се наредбом о спровођењу истраге на терет ставља кривично дело Разбојништво у саизвршилаштву, за које је запрећена казна затвора од 3 до 15 година.

Сумња се да су осумњичени 1. априла око 01:30 часова, на паркинг простору “Доњи град“, по претходном договору, заједно са два малолетника, према којима је поступак раздвојен и другим НН лицима, физички напали оштећене и тукли их рукама, ногама и палицама које су неки од осумњичених носили са собом, у намери да им одузму музичке интрументе.

Двојица оштећених С.Г. и З.Д. задобили су тешке телесне повреде, док је Ивица С. задобио лаку телесну повреду. Након тога су од оштећених одузели три тенор баса и једну трубу, у намери да њиховим присвајањем себи прибаве противправну имовинску корист.

Музичке инструменте су ставили у комби којим су претходно дошли и одвезли у напуштену кућу.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".