Извор:Фото: З. Кнежевић

МУП ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ Грађани, опрез! Ово морате знати (ВИДЕО)

Извор: Нпортал

14.04.2023.

16:41

МУП је издао важно саопштење у којем обавештава грађане како могу да избегну да буду жртве преваре лажних полицајаца.

- Министарство унутрашњих послова подсећа грађане, како не би били жртве лица која се лажно представљају као полицајци, поготово у саобраћају, да сви саобраћајни полицајци носе униформу, на левој страни униформе у висини груди имају значку полиције, а на десној ознаку са презименом и бројем полицијског службеника који мора одговарати броју службене легитимације - пише у саопштењу МУП, и наставља се:

- Грађани који су заустављени у контроли саобраћаја због извршеног прекршаја имају право да затраже увид у видео запис на ком се могу видети возило којим је извршен прекршај, регистарски број , као и остала обележја прекршаја, било да ли је прекршај документован ручним радаром, или радаром који је уграђен у возило без спољних обележја полиције, такозвани пресретач.

Грађани који су били жртва лажног представљања, или имају било каква сазнања о томе, могу да пријаве полицији на број 192, или у најближој полицијској станици.

Подсећамо, у недељу су у селу Неваде код Горњег Милановца ухапшени У. М. (26) и Н. М. (35) због сумње да су извршили кривична дела лажно представљање и угрожавање сигурности.

Полиција је зауставила аутомобил марке "БМW" на којем су се налазили укључени блинкери, а наведеним возилом управљао је У. М., док се Н. М. налазио на месту сувозача.

Како се сумња, они су непосредно пре него што их је зауставила полиција, пресрели и извршили контролу путничког возила марке "пежо" којим је управљао двадесетшестогодишњи возач.

BloombergAdria.com

 

Полицијски службеници су привремено одузели возило "БМW", док су алкотестирањем У. М. утврдили да је имао 1,01 промил алкохола у организму.

Осумњиченима У. М. и Н. М. је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Основном јавном тужилаштву у Горњем Милановцу.

Постоје индиције да су осумњичени, у претходном периоду, на исти начин оштетили више наших и страних држављана, сходно чему апелујемо на грађане уколико су били њихове жртве да случај пријаве на 192 или најближој полицијској станици.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".