Извор:Фото: ЦГ Полиција

ЦГ НА НОГАМА: Са лажним папирима из банке изнела 1,3 мил. €

Извор: Нпортал

15.04.2023.

21:44

Полиција трага за женском особом која је 12. априла, користећи фалсификована документа клијенткиње Ловћен банке, са њеног рачуна подигла 1,3 милиона евра!

Према сазнањима "Вијести", из те банкарске институције дан касније обавестили су полицију, када је Будванка М.О. рекла да она није захтевала да јој се исплати новац који је чувала у банци.

Из Управе полиције незванично је речено да је тада и утврђено да су новац дали особи која је приложила фалсификовану личну карту на име М.О. Преваранткиња је, наводно, 11. априла најавила да ће подићи уштеђевину у филијали банке у Херцег Новом, одакле су је, с обзиром да се ради о великом износу, обавестили када да дође.

Ушетала са ранцем и узела новац

Дан касније она је са ранцем ушетала у банку, узела новац и отишла.

Превара је откривена када су списи послати централи банке у Подгорици, одакле су контактирали клијенткињу која им је саопштила да дуже од годину није долазила у Црну Гору.

- По налогу тужиоца предузимају се јере и радње на идентификовању НН особе која је починила превару. Изузети су снимци са надзорних камера које су јасно забележиле починиоца - рекли су незванично из полиције.

Огласила се и банка

Према истим информацијама и у ЛБ се спроводи интерна истрага. Из те банке данас су саопштили да је НН лице уз употребу фалсификованих докумената починило "преварну радњу" на штету једног њиховог клијента.

Казали су и да су упознали надлежне са догађајем и да ће дати максималан допринос да се утврде кривци.

- Предузете су све мере да се оштећени клијент у целости заштити, уз напомену да се ради о изолованом случају који је покривен полисом осигурања и који не може утицати на редовно функционисање Банке - саопштили су из те банке.

(Вијести)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".