Извор:Фото: Профимедиа

ОДРЕКЛА СЕ МАЈКЕ: Где је данас и шта ради Марија Шарапова

Извор: Нпортал

18.04.2023.

21:04

ТЕНИСКА шампионка.

Марија Шарапова ће 19. априла прославити свој 36. рођендан и том приликом се сећамо њених почетака и невероватног успеха

Марија Шарапова је била толико проблематично дете да је то ишло до нивоа дисфункционалног. Њени родитељи Јури и Јелена побегли су из Чернобиља и преселили се у Сибир мало пре њеног рођења 1987. године.

Према њеној причи, побегли су због нуклеарне катастрофе, али пријатељи и рођаци њеног оца кажу да је у венама Шарапових само новац, и да су се преселили због боље зараде. Наиме, он је желео да постане професионални бициклиста и скијаш, али у томе није успео. Након тога, приметио је изузетну координацију покрета код своје ћерке и одмах одлучио да је упише на тенис. Имала је само три године.

Иако је тако мала морала да поднесе много жртве због свог талента, Јури је у њој видео карту за богатство. Кад је напунила 6 година, преселио се са њом на Флориду, где су били најбољи тениски тренери и тако је на две године раздвојио од мајке, јер нису имали новчаних средстава да се преселе сви троје.

BloombergAdria.com

Тих првих година у Америци, Марија је била врло несрећна и депресивна. Изазвала је љубомору код других девојчица када је освојила школски турнир, па су богата деца почела да је исмевају због материјалног стања и тога што јој је отац радио у ресторану као перач судова.

Међутим, Јури је видео само један начин - сваког дана јој је "испирао мозак" једном једином причом - успехом, богатством и томе како ће сва та понижења пасти у воду кад достигне светску славу. Терао ју је да вежба све док јој руке не постану потпуно прекривене жуљевима од тешког рекета, а викао на њу када није могла да уради оно што је он замислио.

Ипак, његове методе су резултирале успехом. Кад је имала само 9 година, Марија је освојила женски турнир за млађе од 16 година и богатство је већ било на видику. Ускоро је освојила и Вимблдон, а Јури је одмах продао њихову кућу на Флориди и купио вилу, а скромни ауто заменио луксузном лимузином.

Најпознатије компаније и брендови почели су да се отимају за њу, чинило се да Шарапова живи најлепши сан - нашла се на насловници славног Вог-а, куповала у најскупљим радњама, повезивали су је са најпознатијих, невероватно богатим мушкарцима.

BloombergAdria.com

Иако је на изглед све било савршено, ту је била њена ружна страна реалности. Незасити Јури преузео је улогу менаџера своје ћерке, и тако јој узимао сав новац који је зарађивала. Због таквог понашања, Маријина мајка се развела од њега.

Што је најгоре од свега, ту је његов невероватан утицај на Марију - упркос успесима које је низала и богатству које је само расло, она се променила, и то не на боље.

Због константног притиска од стране оца, постала је зловољна, повучена у себе, престала је да воли људе, почела је да одбија да даје аутограме младима којима је била узор и који су је обожавали.

Чини се да је 2004. године доживела најтежи ударац - успех тенисерке Серене Вилијамс.

BloombergAdria.com

Иако је зарађивала двостурко више од млађе колегинице, победила је у два од три меча, укључујући и финални, Серенина упорност и жеља за победом довела је до тога да је напокон порази пуних 18 пута! Што је најтеже пало Шараповој, било је то што се из авиона видело колико Вилијамсова ужива у својим победама над, до тада, најбољом тенисерком.

Тада је из Марије изашло оно најгоре - на сва звона је оптуживала Серену за везу са својим тренером, који је био ожењен и имао двоје деце. Ни године препуцавања и тешких увреда нису спречиле Серену да поново "понизи" Марију на терену, а ту је и последњи потез којим ју је Вилијамсова докрајчила - када је објављена вест да је Шарапова пала на допинг тесту, Серена је иронично објавила фотографију на којој позира у близини апотеке.

За палу ледену краљицу, ово је било последње понижење.

BloombergAdria.com

2020. године Марија Шарапова се званично повукла из тениса. Данас живи далеко од светала рефлектора, а најновије вести о њој стигле су нам пре тачно годину дана, када је за свој рођендан објавила вест да је трудна.

У међувремену Марија је родила сина и само 5 дана након порођаја виђена је у Лос Анђелесу како вежба.

BloombergAdria.com

Марија је у вези са веома успешних бразилским бизнисменом за којег је верена, али пар још увек није стао пред олтар а у томе их је највише спречила пандемија, а потом и трудноћа.