Извор:Фото: З. Јовановић, Приватна архива, МУП РС, Друштвене мреже

АЗРА ЧЕКА ИЗРУЧЕЊЕ СРБИЈИ: Пјановићева судбина неизвесна

Извор: Нпортал

19.04.2023.

08:24

АЗРИ Шабановић одлуком Суда Босне и Херцеговине данас је укинут привремени, а одређен екстрадициони притвор због опасности да би боравком на слободи могла избећи поступак изручења Србији.

- Екстрадициони притвор по овом решењу може трајати најдуже шест месеци од дана хапшења 14. марта ове године или до нове одлуке Суда - наводи се у саопштењу суда БиХ.

Азру Шабановић (22) из Брчког, подсетимо, потражује Србија због сумње у умешаност у убиство Ранка Радошевића Ескобара 9. марта у Београду.

Осим о Азриној, ових дана се одлучује и о судбини њеног дечка, навијача Партизана из Брчког Марка Пјановића. Одлука о његовом изручењу или одређивању екстрадиционог притвора требало би да буде донесена до 23. априла ове године.

BloombergAdria.com

 

Радошреић је, да подсетимо, убијен 9. марта када су двојица маскираних егзекутора, осумњичени Стефан З. из Лебана и Лука В. из Краљева, ушла у кафић који је био у склопу пумпе и испалили кишу метака на Радошевића.

BloombergAdria.com

 

- Након рафалне паљбе они су побегли, а убрзо су ухапшени у штек-стану на Новом Београду, где је с њима била и тинејџерка (17) која је, такође, лишена слободе због сумње да је пружала логистику групи. У све су били умешани и Азра и Пјановић који су одмах поибегли за БиХ - подсећа извор Курира.

BloombergAdria.com

BloombergAdria.com

 

Азрин адвокат Дамир Кочо затражила је данас да се Шабановић, уместо притвора, одреде мере забране.

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".